dimecres, 16 d’octubre del 2013

Ratatouille

Acabada de sortir del forn

Ingredients
4 carabassons petits
2 albergínies
2 pebrots vermells
2 pebrots verds
2 cebes
4 tomàquets carnosos
3 grans d'all
Oli, sal, pebre, herbes de Provença, una branqueta de farigola i una fulla de llorer
Conyac


Preparació
Tallem els carabassons en rodanxes d'1 cm de gruix i les albergínies en daus o en rodanxes. Buidem de llavors els pebrots i els tallem a trossos no massa petits. Piquem la ceba i l'all. Escaldem els tomàquets, els pelem i els fem a quatre trossos


Escalfem el forn a 180º i, mentrestant, posem oli a la cassola. Daurem una mica la ceba, afegim l’albergínia i el pebrot i ho sofregim. Després, afegim el carabassó i el tomàquet, salpebrem i afegim l’all. Posem les herbes de Provença i el rajolí de conyac (o no...), ho mesclem tot amb cura que no es trenquin els trossos, i al capdamunt, la branca de farigola i la fulla de llorer, tapem i al forn una hora.

Quan és la temporada, es pot canviar un dels carabassons per una o dues pomes, però aleshores no digueu que és una ratatouille perquè els de Pixar s'enfadaran amb vosaltres.

Nota
Després de moltes preparacions he descobert que si posem la cassola destapada al forn el plat, potser..., perd una mica d'aromes, però guanya en consistència perquè l'aigua de les vedures s'evapora i tot plegat queda menys "bullit".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada