dimecres, 2 d’abril del 2014

Llom de porc amb mostassa

Ingredients
Un llom de porc
2 o 3 cullerades de mostassa (com més bona, millor)
1 gotet de vi blanc
Sal

Preparació
Salem el llom i, mentre escalfem el forn fort, l'untem amb la mostassa. Posem el llom en una plata i el daurem girant-lo perquè agafi color per totes bandes. Quan la carn ja té color, la mullem amb el vi (no hi podeu tot el vi de cop, en un parell de vegades). Baixem el foc (forn mitjà) i girem el llom i el mullem dues o tres vegades amb el suc mentre es fa. Necessitarem, més o menys, una hora i un quart de forn.

Traiem el llom del forn i el tallem a rodanxes més aviat fines. Amb el suc que ha quedat a la plata prepararem la salsa. Es tracta de gratar el fons de la plata per aprofitar tot el que hi hagi quedat enganxat i escalfar molt el suc (al foc). Tenim dues possiblitats:

  • Si ha quedat molt de líquid, podem espessir la salsa amb Maizena.
  • Si ha quedat molt poc suc, caldrà afegir-hi dues o tres cullerades d'aigua calenta.


En tot cas, la salsa la servim a banda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada